21.11.2018

5 viktige faktorer å vektlegge ved valg av stillas til ditt prosjekt

Uansett om du skal leie eller gå til innkjøp av stillas, er det faktorer det er viktig å tenke på for å sikre seg et stillas best tilpasset de prosjektene som skal utføres. Vi gir deg tips til hva det er lurt å tenke på, samt alternativer for stillas til ulike prosjekttyper.

Hva er viktig å vektlegge?

Når du trenger et stillas, finnes det forskjellige valg for å tilpasse ulike prosjekter. Vi gir deg noen punkter for hva det er viktig å tenke på når du skal leie eller kjøpe stillas til ditt prosjekt.

  • Prosjektet som skal utføres bestemmer hvilken type stillas som passer best, og hvor mye stillas som trengs for å dekke både bredde og høyde. Type stillas kan være valg mellom fasadestillas i aluminium, klappstillas på hjul eller tårnstillas. Bruken til de forskjellige kan du lese om lenger ned i innlegget.
  • Stillas kan fås i aluminium og stål. Aluminium er betydelig lettere enn stål. På grunn av vekten er det forskjell på monteringen av stål og aluminium. Det anbefales å benytte seg av stillas i aluminium.
  • Det finnes ingen fasit i bransjen for hvordan en kan regne ut eksakt mengde stillas som trengs til et prosjekt. Det er likevel lurt å inkluder alle komponenter når du skal gjøre en omtrentlig utregningen. Dette innebærer også å inkludert arbeidshøyden på de som skal arbeide på stillaset.
  • Snakk med noen som har god kompetanse før du nøyer deg med et stillas. Vi råder og veileder deg i hele prosessen, fra valg av stillas til montering og oppsett.
  • Alle som skal arbeide på og med stillas må ha nødvendig kompetanse for dette. Det kreves dokumentert opplæring i henhold til Arbeidsmiljøloven, samt forskrifter. For arbeid i høyden er det krav om sikkerhetsutstyr og bruk av sele. Vi i LIMACO har godkjent sikkerhetsutstyr til utleie.

Populære stillas til ethvert prosjekt

Fasade lettstillas i aluminium er et av de mest populære utleieprodukter både til profesjonell og privat bruk. Dette er et stillas som er enkelt og effektivt å sette opp uten bruk av verktøy. Vi bistår om du har behov for råd og veiledning ved montering og oppsett av stillaset.

En utleiepakke av fasade lettstillas levert av LIMACO dekker totalt 66 m² og kan eksempelvis måle 12 meter lengde – 0,75 meter bredde – 5 meter høyde, pluss justerbare ben på 60 cm som gir totalhøyde på 5,6 meter. Ved behov for et større stillas går det eksempelvis an å leie en pakke til. Med to utleiepakker vil du dekke totalt 132 m².

Passer ikke utleiepakkene til ditt prosjekt, eller ønsker du å bygge på mer kan du skreddersy ditt eget stillas med enkeltdeler. Med enkeltdeler kan du tilpasse stillaset etter ditt bygge- og vedlikeholdsprosjekt. Spør oss om råd hvis du er usikker.

Stillastyper for mindre prosjekter

For de mindre prosjektene kan du benytte deg av blant annet klappstillas, tårnstillas eller en enkel teleskopstige.

  • Klappstillas er av aluminium, og er en praktisk og lett flyttbar arbeidsplattform på hjul. Vi kan levere klappstillas i ulike størrelser tilpasset din prosjekttype.
  • Tårnstillas er rullestillas i lett aluminium med sklisikre plattinger, rekkverk og justerbare støtteben. Stillaset monteres enkelt uten behov for verktøy.
  • Teleskopstige er til for de små prosjektene som ikke krever store stillas for å få jobben gjort. Teleskopstigen kan justeres etter behov, og kan brukes som en gardintrapp, trappestige eller en rett stige med opptil 5,3 meters høyde.

Din leverandør av stillaser til ditt prosjekt

Har du spørsmål om stillas, er du velkommen til å kontakte oss eller komme innom på et besøk. Fortell oss om prosjektet ditt. Vi veileder og gir deg råd på veien, slik at du får et stillas best tilpasset området du skal arbeide i for en best mulig utført jobb.