Hjem
Dec 3, 2013

LIMACO på Brendon fabrikkbesøk i England


LIMACO har nettopp gjennomført sin første tekniske trening på Brendon-fabrikken som produserer de mobile høytrykksvaskerne som importeres og selges i Norge av LIMACO.
Kategori: General
Postet av: limaco

Ben Joachim Johannessen (verksted) og Inge Dalseth (salg) fra LIMACO var i slutten av November på produsentens fabrikk i nydelige Somerset i England og gjennomførte et opplæringsprogram på de mobile høytrykksvaskerne som Brendon produserer.

 

Fabrikken, som ligger blant nydelige rullende åser og i et idyllisk landsbyområde, formelig oser av tradisjon og håndtverk. Vi fikk en utrolig interessant start på oppholdet med besøk på både den gamle fabrikklokasjonen der alt startet i 1980 (fabrikklokaler i ren murstein, slik de alltid har blitt bygget i England) , samt på Brendons nye fabrikklokale (som består av en moderne bygningsmasse med mer tekniske finesser som benyttes under produksjonen nå til dags).

Eier Robert Hendy viste oss den aller første Brendon-vaskeren som ble produsert. De kjøpte den tilbake fra den forrige eieren, som kjøpte den som ny av Brendon tidlig på 80-tallet, og som har brukt den helt frem til nylig. Over 30 år gammel er den fortsatt i drift. Med unntak av slange, pakninger og rødt plastlokk på pumpen er vaskeren i helt original stand, og står som en bauta på hva Brendon-kvalitet står for. 

Dagene på fabrikken var likevel lite preget av sightseeing, og inneholdt mye god teoretisk informasjon. Det flotte med treningsopplegget til Brendon var likevel måten opplæringsprogrammet har blitt lagt opp til å inneholde mye praktisk opplæring. Faktisk var det så gjennomført, at straks den teoretiske biten innenfor ett felt (f.eks. avlasterventilen) var unnagjort, bar det umiddelbart ut på plassen for komplett demontering og montering av objektet i praksis. Når et visst sett med komponenter var dekket i klasserommet og på verkstedbenken, så var det rigget opp til simulering av forskjellige feil, der vi fikk bryne oss på problemløsing og så symptomer som oppstår ved diverse feil.

    

 

Det som vi fikk en ekstra grundig innføring i er Brendon's patenterte varmemodul som benyttes i varmtvanns høytrykksvaskerne vi har hatt stor suksess med i Norge. Dette er et særdeles imponerende produkt som vi det siste året har hatt en fantastisk erfaring med. Barnesykdommene fra tre år tilbake er luket bort, og vi sitter igjen med et produkt som Brendon-gutta kan være ekstremt stolte av. Måten modulen er designet på, gjør den varmtvannsvaskeren utrolig vedlikeholdsvennlig, og ved en driftsstans kan den f.eks. med hurtigkoblinger kobles fra vaskeren på tre minutter (kan også gjøres ute i felten uten behov for verktøy), slik at vaskeren kan benyttes som en 100% fullverdig kaldtvannsvasker mens nødvendig vedlikehold/deleutskifting på varmemodulen foretas. Her sparer man store summer på at vaskeren ikke blir stående uvirksom mens varmeren får nødvendig ettersyn.

Vel hjemme i Norge oppsummerer vi opplæringen med enkelt og greit å si at vi har lært utrolig mye om våre produkter, til glede for både oss selv og våre kunder, av en familiebedrift som legger sin ære i opprettholdelse av sitt gode navn og rykte hva gjelder kvalitet og driftssikkerhet. Det kan også legges til at et fabrikkbesøk i Somerset ikke ville vært komplett uten å besøkt en av dets cider-produsenter, og Sheppy´s cider skuffet ikke. Vi kommer mer enn gjerne tilbake!!!